Filtrér efter:
STR
Sko str
Filter
  • Sikker betaling Sikker betaling
  • Dag til dag levering Dag til dag levering
  • 30 dages returret 30 dages returret
  • Dansk kundeservice Dansk kundeservice

Gorridsen Design

Uldstrømper Cashmere-Mix...

129 DKK

Strik sweater Stella Sea...

995 DKK

Strik sweater Stella Coffee...

995 DKK

Strik sweater Stella V...

995 DKK

Strik sweater Stella V...

995 DKK

Strik sweater Stella...

995 DKK

Uldstrømper Cashmere-Mix...

129 DKK

Uldstrømper Cashmere-Mix...

129 DKK

Cardigan Olympia Gorridsen...

1.095 DKK -50% 548 DKK
  • -50%

Strikbukser Cashmere-Mix...

1.195 DKK -50% 598 DKK
  • -50%

Gorridsen Design

De lækreste strik af uld, cashmere, merinould m.m.

Dansk design i al sin stilsikre enkelthed. Lækkert strik af bedste kvalitet bæredygtigt produceret i Italien. Her er tale om ægte slow fashion, hvor din strik ikke går af mode. Hop af "sæson-hjulet" med Gorridsen og klæd dig i stilfulde klassikere, der bare oser af kvalitet.

Marianne Benedikte Gorridsens strik kollektion.

Den danske designer, Marianne Benedikte Gorridsen, laver stilsikre klassiske strik i de bedste og blødeste kvaliteter. 100% cashmere, cashmere-mix, merinould og andre uld-mix. Marianne går ind for slow fashion, hvor det enkelte stykke tøj skal vare i mange år, både mode-mæssigt og kvalitetsmæssigt.

Vi er stolte af at være Gorridsen forhandler, og som Marianne siger: ”Det enkle design er ofte det sværeste at opfinde, men til gengæld også det, man elsker i mange år. Jeg er meget inspireret af dansk møbel design, hvor modeller fra 50’erne og 60’erne stadig sælges og beundres i dag”.

Vask & pleje af Gorridsen strik.

Visionen bag strik fra Gorridsen Design er styles, der lever sæson efter sæson, år efter år. For at sikre dette, er det vigtigt at du plejer din strik korrekt. Derfor er der udviklet denne vask- og plejeguide til dig.

PLEJE & VASK

Gorridsen strikkene behøver ikke hyppig vask, men kan med fordel luftes på bøjle udenfor fremfor at vaske efter hver brug. Når Gorridsen bluserne skal vaskes, er det vigtigt at de vaskes på uldprogram med uldvaskemiddel eller alternativt vaskes i hånden. Vasker du dine Gorridsen bluser i hånden, er det vigtigt at have fuld kontrol med vandets temperatur. Vandets temperatur må ikke overstige 30 grader ellers vil bluserne krympe. Pas på at de ikke ligger stille i vasken, men skvulp forsigtigt rundt med trøjen. Pas også på med for hård hånd vridning, der kan få trøjen ud af facon. Vi anbefaler at strikbluserne fra Gorridsen Design vaskes på 20 grader i maskine med 400 omdrejninger og centrifugering på uldprogram.

PEELING

Peeling (eller "nuldring") er afgivelse af overskudsuld. Alt blødt spundet uld vil have tendens til peeling i starten af blusens levetid. Overskuddet vil vise sig som små ”knopper” eller "nulder" af uld på blusen. Peeling kan heldigvis nemt kommes til livs ved at bruge en uld-shaver eller en cashmere-kam. Shaver eller kam skal bruges i lette bevægelser i blusens maskeretning og bør aldrig trykkes hårdt mod materialet.

OPBEVARING

Du opbevarer bedst din Gorridsen strik sammenfoldet i en skuffe (eller på en hylde), da strik har tendens til at hænge sig lange på bøjler. En anden grund til at opbevare din uld-strik i skuffe, er at møl har sværere ved at finde ned i en skuffe fremfor i et stort garderobeskab. Du kan også med fordel, lægge dem i en plastikpose på en hylde - gem evt. den pose Gorridsen trøjen blev leveret i. Møl er nemlig et stigende problem herhjemme, fordi vi (heldigvis) ikke længere sprøjter i naturen så meget som før i tiden. De små flyvende insekter elsker bluser i al slags uld, og kan spise huller i et helt skab fyldt med uld-trøjer, hvis de først er kommet indenfor. Der findes heldigvis råd for at bekæmpe møllene. Vi anbefaler at du køber cedertræ og lægger det sammen med dine Gorridsen strik, da møl ikke nærmer sig ceder.

Følger du vores råd og passer på ikke at udsætte dine Gorridsen bluser for unødvendigt slid, vil du få glæde af dem sæson efter sæson, år efter år.

Designeren Marianne Benedikte Gorridsen.

Designeren

Marianne er designer med hud og hår! Marianne har fra sin første nyuddannede tid som designer, været stillet over for mange spændende og "umulige" opgaver. Udfordringen med de "umulige" opgaver tog den dengang nyuddannede Marianne Gorridsen på sig i sit første job, og fik tryllet gammeldags stof om til smukke pelsforede frakker. Firmaet, som Marianne var ansat hos den gang, havde afskrevet metervis af gammeldags stof, som den nyuddannede Marianne fik som udfordring til at vise sit værd. Marianne designede flotte frakker af stoffet med luksuriøst pelsfor, og de blev en salgs-succes, hvilket var starten på Mariannes designer-evertyr.

Sidenhen har den danske designer arbejdet for forskellige danske brands, og senest for en indkøbsvirksomhed som sætter danske firmaer i forbindelse med italienske producenter. Her skal lige nævnes at Marianne Benedikte udover at kunne sit design-håndværk også taler italiensk! Så det var jo ikke helt fremmed for den kreative designer at starte egen produktion i støvlelandet.

Peru & socialøkonomisk virksomhed

Ved et tilfælde kom Marianne i forbindelse med Vanja, som havde forbindelse til et strikkeri i Peru. Marianne var fascineret af de smukke ultra lette strikkketrøjer af alpaca-uld, og af helet set-uppet med de flittige kvinder i Peru.

Efter kort betænkningstid og "jeg følger mit hjerte" var Marianne pludselig involveret i et socialøkonomisk virksomhedsprojekt. Og hvor var det godt, for os danske kvinder, som kan nyde godt af de skønne alpaca-trøjer! Men, det er nu nok de peruvianske kvinder, som har allermest ud af projektet. Disse kvinder strikker trøjer på, for os, gammeldags strikkemaskiner, hvorpå de laver de smukkeste alpaca-trøjer med stor omhyggelighed og omhu.

De smukke strik fra Italien

Strik-frimaet Gorridsen Design så dagens lys, og der var stor efterspørgsel på de smukke ultra lette og luksuriøse trøjer fra Peru! Der er en helt naturlig begrænsning på produktionen fra det lille strikkeri i Peru, som kan strikke og montere ca. 10 trøjer om dagen, så hvad gør man så? Heldigvis havde den italiensktalende Marianne Gorridsen stadig sine gode kontakter og venner i Italien, som kunne hjælpe med at udvide kollektionen. Og her kommer vi, Holiday Modesaloner, ind i billedet - for vi er da helt vilde med disse italienske strik, og meget glade for at være Gorridsen forhandler.

Hvor strikkeriet i Peru er specialiseret i at fremstille den fine alpaca uld, så er italienerne specialister i fremstillingen af meget fine uld og cashmere kvaliteter. I Gorridsens kollektion repræsenteres et udvalg af luksus kvaliteter til priser, som ikke er skyhøje men fair i forhold til produkterne og deres levetid. Gorridsen ønsker ikke, at kollektionen kun henvender sig til de højestlønnede, men ønsker, at kvinder med alle lønninger får mulighed for at købe luksus til kroppen. Bæredygtighed skal ikke ende med at være et projekt for de få, men naturligvis kan der ikke tilbydes priser som matcher fjernøsten-produktion. Gorridsen Design støtter et familieejet italiensk strikkeri, som tilbyder høj faglig ekspertise, så Gorridsen Design står for høj kvalitet til fair priser. Gorridsen er glad for sit gode samarbejde med de dygtige italienske producenter, og ønsker ikke at fokusere på profitmaksimering og lavt lønnet masseproduktion. De italienske Gorridsen Design-strik er af den ypperste kvalitet, du overhovedet finder i Europa, strikket på de bedste strikkerier i selveste eksklusive Toscana! Strikkene er produceret hos et familie-firma, som ejer både spinderiet og strikkeriet. Derfor følges processen helt fra fibrene spindes til det blødeste garn, og til det færdigstrikkede produkt. Her på Holiday Modesaloner må vi, som Gorridsen forhandler, bare sige: Det bliver ikke bedre!

Hver gang vi pakker en ordre med Gorridsen Design, er det med en stor faglig stolthed, at vi sender denne smukke beklædningsgenstand til sin nye ejer - dig ..

Gorridsen design strikkeri i Peru Gorridsen Design er en dansk mærkevare Gorridsen strik af cashmere og alpaka uld Gorridsen strikketrøjer og ponchoer Gorridsen Design er dansk design Gorridsen strik af alpaka uld strikket i Peru Gorridsen strik af blød cashmere Gorridsen designer bløde trøjer af alpaka uld