• Sikker betaling Sikker betaling
  • Dag til dag levering Dag til dag levering
  • 30 dages returret 30 dages returret
  • Dansk kundeservice Dansk kundeservice

Bambus sengetøj

Bambus sengetøj, hvidt...

249 DKK

Bambus sengetøj, beige...

249 DKK

Bambus sengetøj

Bambus sengetøjet føles glat som silke. Bambus sengesættet er hypoallergen og ideel til følsom hud. Fremstillingen af bambus materiale bruger mindre vand og producerer mindre CO2 end bomuld. 

Bambussengetøjet tåler maskinvask på 30 grader med maks. 800 omdrejninger. Du behøver ikke højere grader, da bambus helt naturligt virker antibakterielt. Bambus er et sart materiale, ligesom silke og uld, og derfor anbefaler vi at at der bruges silke/uldprogrammet. Sørg for at vende vrangen ud og vask det separat fra andet vasketøj. Vi anbefaler at du benytter skånsomt og klart vaskemiddel uden enzymer for eksempel silke og uld vaskemiddel. Brug aldrig klorblegemiddel, da dette ødelægger bambusfibrene og forårsager misfarvninger. Vi anbefaler lufttørring, da dette både er bedre for miljøet og for sengesættet. Undgå altid direkte sollys. Brug af tørretumbler vil med tiden forringe materialets fibre, og gøre stoffet mat - så det frarådes.

Temperaturregulerende bambus sengetøjAntibakterielt bambus sengetøj

Bambus sengesættet leveres i en stofpose, som er lavet af afklip i forbindelse med opsygningen af sengetøjet. Så hver ekstra centimeter af bambus stoffet er brugt til at skabe de genanvendelige stofposer, der indeholder bambussengetøjet.

Bambus er ikke fremstillet ens.

Produkter fremstillet af bambus har været stigende i popularitet i de seneste år - og det er der en god grund til. De er bæredygtige, blødere end bomuld og hør, naturligt hypoallergene og fugtabsorberende. De holder dig også kølig om sommeren og varm om vinteren. Behøver vi at sige mere? Med flere og flere bambus produkter med "grønne" eller "miljøvenlige" påstande og etiketter, kan det være overvældende at vide, hvad man skal være opmærksom på, når man generelt køber bambus produkter for første gang.

Der findes tre varianter af bambusstof på markedet i dag: Bambusviskose (også kendt som rayon), bambusmodal og bambus lyocell.

Det, der gør disse stoffer forskellige fra hinanden, er processen involveret i produktionen. Med vidt forskellige miljøpåvirkninger og anvendte kemikalier er det vigtigt at være opmærksom på, hvilken type stof du køber.

1. Bambusviskose/rayon: Produkter fremstillet af bambusrayon er naturligt hypoallergene og termoregulerende, bløde, fugttransporterende og modstår lugt og bakterier. Bambusrayon er meget absorberende og tager meget let farve, hvilket giver mulighed for en række forskellige farvemuligheder. Bambusrayon kræver kemisk-intensive processer, der har skadelig indvirkning på miljøet.

2. Bambus modal: Bambus modal er lavet med samme kemiske proces som viskose; modal stoffet gennemgår dog en ekstra proces for at strække det. Dette gør modal lettere og finere end viskose og øger styrken af ​​fibrene. Modal er ideel til sportstøj eller brug, hvor stoffet skal behandles lidt mere hårdt. Modals kendetegn er dens høje vådstyrke og ekstra blødhed. Det omtales nogle gange "så blødt som en fjer" og "den blødeste fiber i verden." Når det er sagt, er modalstoffet som regel lidt for tyndt og luftigt.

3. Bambus lyocell: et af de mest bæredygtige og innovative tekstilmaterialer i det 21. århundrede. I lyocell-processen opløses den rå bambusmasse ved hjælp af et ikke-giftigt opløsningsmiddel, hvilket producerer ufarligt spildevand. Fiberen er skabt ved hjælp af et lukket kredsløb, der genbruger 98 % af vandet. Resultatet er et bambus stof, der er stærkere og blødere end bambus rayon, fri for skadelige kemikalier og kræver mindre energi og vand at producere.

Bambus er en magisk plante. Den er effektiv til at reducere drivhusgasser, og den kan omdannes til mange typer produkter, som både er bæredygtige og bedre alternativer for miljøet. Det er dog produktionsprocessen af ​​bambus, som bestemmer forureningen af ​​det endelige produkt.

Bambus - den mest ressourceeffektive plante på jorden.

Bambus bruger minimalt med regnvand. Bomuld afleder og forurener ferskvand, og anses for at være den største bruger af vand blandt alle landbrugsvarer.

Bambus producerer minimalt affald. 70% af den bambus, der høstes til dette sengetøj, bruges til at skabe fibre. De resterende 30 % komposteres.

Bambus vokser økologisk, uden kemikalier. Bomuld er ansvarlig for 24% af verdens insekticider og 11% af pesticider - mere end nogen anden afgrøde. Hvorimod denne bambus vokser økologisk, uden kemikalier.

Bambus kræver mindre jord. Lige som græs vokser bambus op og regenererer sig igen og igen. Bomuld dækker mere land og kræver genplantning år efter år.

Bambus - fremtidens materiale.

Bambus er den mest ressourceeffektive plante på jorden. Dette 100% økologiske lyocell bambus er hentet fra FSC-certificerede bæredygtige skove, og lavet i et ikke-giftigt, lukket kredsløbssystem, der genbruger 98 % af vandet.

Vi kan i øvrigt varmt anbefale de temperaturregulerende klima-dyner med Lyocell fra GOD-SØVN.DK