Hvordan skal tøjet vaskes?

Kommentarer (0)

Hvordan skal tøjet vaskes?

Tøjvask - en super nem vaskeguide

Følger du disse enkle råd vil du have glæde af dit tøj længst muligt, have pænt og rent tøj i lang tid, og dermed spare penge på nyt tøj - og samtidig er du skånsom ved miljøet.

Vores generelle anbefaling er at vaske tøj med vrangen ud på 30 grader i maskinen på programmet "håndvask", "finvask", "skånevask" eller "silkevask". Men læs ALTID vaskeanvisningen, som du finder indvendig i sidesømmen, for der findes produkter, som skal renses eller uldvaskes. Vask altid tøj separat første gang, så du undgår at det smitter af på andet tøj, og at andet tøj smitter af på det.

Brug aldrig skyllemiddel, da det falmer farverne, og kan ødelægge fibrene. Har du tidligere brugt skyllemiddel, så prøv at friske farven op, ved at vaske tøjet igen uden.

Strikketrøjer med uld, eller cardigans og jakker behøver måske slet ikke vask, da man jo typisk ikke bærer dem direkte på huden, så måske er det nok at hænge dem til luftning. Hæng dem gerne ud natten over, og du vil have et duftende frisk stykke tøj om morgenen.

Brug ikke tørretumbler. Det slider på tøjet, og bruger unødig energi. Elastan i f.eks. jeans bliver mør af tumbling, og mister sin elastasitet. Hæng f.eks. jerseykjoler til tørre over stangen på en buksebøjle (foldet i taljen), så undgår du bøjlemærker i skuldrene. Strikketrøjer strækkes i facon, og kan ligeledes hænges over stangen på en buksebøjle.

Nye varer

Udsalg og tilbud